SCAN 2D DI POLIKLINIK PERMAI

Hari yang mengujakan!! Dah 4 kali pergi scan 2D setakat ni kan yg paling best adalah hari ni.. hehehee.. sebab apa? Mia puas hati sgt dengan servis yang dye bagi di POLIKLINIK PERMAI KOTA KINABALU. Utk pengetahuan blogger dan readers yg tgh baca ni, Poliklinik Permai ni ada byk sgt2 cawangan di Sabah dan juga di KK pun ada banyak! Yang Mia pegi di Poliklinik Permai, No.4 Jalan Pantai, 88000 Kota Kinabalu, Sabah. Okey petunjuk dye senang sgt... korang tahukan Suria Sabah Mall? Okey, Suria Sabah Mall belah kiri korang, tapi poliklinik ni disebelah kanan korang, sebelah bangunannya tu Watson dan dihadapannya Stesen Minyak Petron. Senang kan? Poliklinik ni mcm2 perkhidmatan diorang buat. Jadi tak rugi pergi Poliklinik ni sbb bayaran pun murah! Hari tu buat medical check up pun RM85.00 sahaja. Mia buat scan 2D pun bawah RM70.00, selain tu perkhidmatan scan 3D dan 4D pun ada. Best kan???Okey, berbalik pada aktiviti scan tgh hari td, yg scan perut Mia ni namanya Miss Adeline, orangnya muda dan cantik dn cute dan lemah lembut. Heee.. sebelum scan mcm2 dia tanya, tinggal mana, kerja mana, suami kerja apa, anak pertama ke kedua ke bla2.. byk lg..mungkin nk bg kita tenang dan selesa utk komunikasi dgn dye nant. Memang seronok kan klu jumpa pakar scan yg mcm ni.. kita pun betul2 selesa.

Macam2 dye scan, yg pling best walaupun 2D tp gambarnya jelas sgt2... mula2 dye scan jari kaki..siap kira lagi. Okey cukup 5.. siap sruh kita kira sama2. Lepas tu, kira pulak jari tangan..okey cukup jugk 5jari..hehehe pastu scan pulak tulng peha..nampak tau tulng peha walaupun bru 18weeks :) lepas tu scan pula betis dye..punggung dye,tulng blkang dye.

Kemudian, pergi pulak pda prt muka.. jelas nampak muka budk kck comei ni! Nampak jelas mata tgh kelip2 hehehehe.. lepas tu mulut pun nmpk. Yg kelakar jelas nampk mula dye mengomel je spjng Miss Adeline Scan dye. Marah kot sbb Miss Adeline goncang2 sikit perut mama dye masa nak cri muka dye tu. hee.. Kemudian nampak 2 lubang hidung hehee..

Lepas tu Miss Adeline scan kepala, tengok size kepala normal ke tak, scan berat baby. Alhamdulillah.. baby Mia sihat dan cergas. Sepanjang scan tu baby syik dok tendang-tendang kaki dkt atas.. 20 minit tu xhenti2 kaki dye mnendang. Hee memang sampai Miss Adeline geram je... tapi dengar ckp pulak sbb bila Miss Adeline surh tunjuk muk, dye cun2 tunjuk muka dye. Bgus mendengar kta anak mama. Hee :)

Best kan servis dye? Siap pndi pujuk lagi bby dlm prt ni.Nnti bila dh 28minggu, Insyaallah nak pergi lagi dkt sini.. sbb best servis... dlu prnah juga pergi klinik swasta dkt kampung suami, tp xsmpi 5minit je dye scan.. xpuas hati! Byr lbh kurang sm je hrga.. yg ni pling details wlupun murah.. :)jd korang yg nk cr tmpt scan yg details di area KK, dkt sini la the best choice! Tak menyesal, gerenti asyik snyum je korang.. tapi klu pergi skli dgn suami lg sronok.. hehhee.. msti suami lgi suka! :) Lagi satu walaupun  baru 4 bulan lebih tapi dye dh bgthu Mia dah mgkin baby Mia ni baby......................... insyaallah.. Nak bagitahu korng rsnya awal lagi..xpe2 tgu nnt dh 8,9bulan bru btul2 cnfirm kan? hehheee.. Alhamdulillh, yg pnting sihat, cergas dn cerds.. Aminn..

 Okey, ni picture bngunan Poliklinik Permai ni.


     Yang ni gmbar scan 2D baby mia..

  lagi gmbar scan 2D...  
    nmpkkan hidung, mata, mulut..mulut tu yg tk tahan jelas sgt!

      Lagi dan lagi.. hehehe.....


Gambar scan fokus dekatkan? Lagi satu dia siap bg details Scan yg dia ukur2 tu senang taw utk rujukan masa kita bersalin nanti. Masa bagitu siap bubuh dlm sampul surat, memang betul2 good service! :)












MIA NAK JADI PENAJA UNTUK YOU ALL PUNYA BLOG GIVEAWAY !!!!
_____________________________

Hai, korang2 ada yang nak buat giveaway untuk blog korang? & Tengah nak cari sponsor hdiah giveaway korang? Okey kat sini, Mia berbesar hati nak taja hadiah utk giveaway yg korang buat tapi ada syarat2 dia tau:

1. Followers korang mestilah melebihi 500 ke atas
2. Setiap peserta giveaway wajib follow mia punya blog


Itu shja!! Senang kan?? So kalau berminat boleh apply kan korg punya prmohonan dkt emel mia : miamyashie@gmail.com