BOTOL SUSU MIMIJUMI & TOMMEE TIPPEE PILIHAN YANG TERBAIK

Hai.... selamat malam semua. Fuh......excitednya satu hari dating dengan Mr. Google.. He he . Carian Mia adalah berkaitan dengan jenis-jenis botol susu. Bila kita search2 nie bru tahu jugk banyaknyer jenis2 botol susu.. Macam Mia, Mia tak suka review hanya 1-2 blog je.. Mia lebih suka baca sampai 6-8 blog.. tengok diorang citer pengalaman diorang menggunakan bermacam2 jenis botol susu. Selama ni aku rasa botol susu AVENT yang paling bagus rupa-rupanya ramai juga bagi feedbck negatif mengatakan botol susu susah anak2 nak suka. Huu..... Dalam banyak2 yang aku baca hanya 2 jenis yang kebanyakan ibu2 di Malaysia guna iaitu Botol susu jenis Tommee Tippee & Botol susu Mimijumi. Mlas nak compare dkt sini byk2..jdi Mia share 2 jenis je.. Jom tengok...


 Tommee tippee adalah friendly sebab dia lebih mother nature. ada range anti-colic (a bit pricey) dan all are BPA Free. Haranya kalau single dijual dengan harga RM29.00 tapi kalau beli yang twin dpt RM50. 

dalam memilih botol susu yang sesuai untuk anak korang, ada 3 kriteria utama which are:

1. keselamatan
2. kesesuaian
3. preference



Apa yg best mimijumi ni, botol dia kiuttt sgt..puting dia plk diperbuat drpd silikon..kaler dia seakan-akan b ibu pnya kaler..Botol dia plk diperbuat drpd bahan  plastik EMS Grilamid XE-3997 from Swiss yg trbukti selamat katanya..pastu dia ckp tahan 3 tahun dan tahan 10 ribu kali steril..wahhh jimat la kalo cmtu yek..n free bpa jgk..tp ku xkisah ciri2 tu..yg buat Mia nak sgt botol ni sbb rupa dia yg mmg lebar n serupa mcm b kita..tgk gmbar bby yg ngah minum susu pakai mimijumi ni pun nmpak cam natural je..serupa mcm ngah minum dr b..

Mimijumi ni botol dia ada 2 saiz, 1 nama dia "not so hungry" ada 4oZ..lg 1 "very hungry bottle" ada 8oZ. Banyak yg gunakan botol susu ni sebab anak-anak diorang memang tak nak minum botol susu lain. Jaid korang yang pening2 cri botol susu yang sesuai, boleh cubalah botol susu MIMIJUMI.. Harga dia dalam RM80+ tp berbaloilah kalau anak2 kita suka kan..


Macam 'b' ibu2 kan.. sebab tu anak2 selesa :)



Comel je minum..khusyuk pulak tu.. :)

Okey, kat sini Mia nak bagitahu dekat korang..Kalau yang baru nak ada anak mcm Mia ni.. Mia nasihtkan jangan beli botol susu jenama yg sama byk2 ye... konon nak spare siap2..Naya je kalau baby kita tak suka. Mia syorkan korang beli 1 jenis tu 1 je dlu dan beli 1 lagi jenis.. Lgi selamt. Insyaallah Mia nak grab dua jenis botol susu nie. Ini bagi pandangan Mia je, mungkin anak2 kita yang lain suka botol susu lain kan2 :).. okey bye!



U all nak beli online botol susu Mimijumi ni boleh klik






U all nak beli online botol susu Tommee Tippee ni boleh klik














11 comments:

puteri elaika said...

hadiah-hadiah seperti bracelet , peplum , teddy bear , coklat , shawl serta banyak lagi ditawarkan kepada anda . tamat pada 1 JULAI INI .

http://pelaikamonsterer.blogspot.com/2013/05/simple-giveaway-by-ika.html

lea rohaiza said...

botol mimijumi n tomee tippi ni leh dpt kat baby mall x

lea rohaiza said...

botol susu ni leh dpt kat baby mall x. desperate sngat ni dah nak stat keja tapi baby x mau bottle

syafiqah shariff said...

Sis, botol tommee tippee ni dkt mana ada jual ye? Saya cari dkt parkson rawang & jusco rawang takda :( pls tolong sis

syafiqah shariff said...

Sis, dkt mana ye nk dptkan botol tommee tippee ni? Saya dh cari dkt parkson rawang & jusco rawang tp takda :(

datyn mia said...

http://www.bebypico.com.my/?gclid=CMXNtcDZ67sCFUUF4godkjMAZQdear klik online ni.. beli online senang :)
http://www.mybabyshop.com.my/content/Default.aspx

Atau

http://www.OneBabyWorld.com/?gclid=CMDEtLTZ67sCFcoE4godjSwAKw

Atau






Salfarina Sukor said...

Sy baru beli tomee tippee. Ada jual di pasaraya tesco. Harga rm56 set 2 btl dlm 1 kotak. Utk newborn

Salfarina Sukor said...

Sy baru beli tomee tippee. Ada jual di pasaraya tesco. Harga rm56 set 2 btl dlm 1 kotak. Utk newborn

Anonymous said...

Sis, kat mana saya nak dptkan mamijumi selain beli di online?

Haizan Tajuaid said...

Sy nk jual mamijumi bb sy xnk minum klu berminat sms sy 0197900682 sy jual murah..siap dgn kotak skli...

razak nadiah said...

Brpe rege?